Huurtoeslag 2013

Is uw rekenhuur in 2013 minimaal € 222,18 en maximaal € 681,02? Dan is de kans aanwezig dat u recht hebt op het aanvragen van huurtoeslag. Indien pas aan het eind van het jaar blijkt dat u recht hebt op huurtoeslag, dan kunt u dat ook nog altijd achteraf aanvragen bij de Belastingdienst. Huurtoeslag 2013 aanvragen doet u hier.

Maximaal inkomen huurtoeslag 2013

Om recht te hebben op huurtoeslag 2013 mag u niet meer verdienen dan een bepaald bedrag. Voor alleenstaanden is het maximaal te verdienen bedrag in 2013 €21.025, voor toeslagpartners ligt het maximale gezamenlijke inkomen op €28.550. Indien u zelf minder dan de aangegeven bedragen hebt verdiend in 2013, dan kunt u alsnog met terugwerkende kracht huurtoeslag aanvragen. U kunt uw huurtoeslag hier aanvragen!

Huurtoeslag aanvragen >>

Huurtoeslag 2013 aanvragen terugwerkende kracht

Vaak blijkt pas later (bijvoorbeeld aan het eind van het jaar), dat u recht zou hebben op het aanvragen van huurtoeslag. In dat geval kunt u de toeslag in 2015 alsnog met terugwerkende kracht aanvragen bij de Belastingdienst.

Maximaal vermogen huurtoeslag 2013

Ongeacht of u alleenstaand bent of een toeslagpartner hebt, mag u maximaal een bedrag van €21.139 aan vermogen hebben. Indien u boven dat bedrag komt, dan hebt u over het algemeen geen recht meer op huurtoeslag. Het is wel belangrijk dat het heffingsvrije vermogen mag niet meer van dit bedrag worden afgehaald, bij huurtoeslag mag u dus nooit meer vermogen hebben dan het heffingsvrije vermogen.

Huurtoeslag aanvragen >>

Maximaal vermogen AOW-leeftijd huurtoeslag

Voor senioren die de AOW-leeftijd hebben bereikt gelden er andere regels wat betreft de hoogte van het toegestane vermogen. Het is in dat geval aan te raden om hier te berekenen of u recht hebt op het aanvragen van huurtoeslag in 2013.

Huurtoeslag 2013 aanvragen

Blijkt aan de hand van de bovenstaande voorwaarden dat u recht hebt op het aanvragen van huurtoeslag? Dan is het aan te raden om het ook daadwerkelijk aan te vragen! Het aanvragen van uw huurtoeslag kost slechts enkele minuten via de website van Huurtoeslag.nl. U kunt via dezelfde link ook met terugwerkende kracht huurtoeslag 2013 aanvragen.

Huurtoeslag aanvragen >>

 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Huurtoeslag.