Huurtoeslag 2014

Is uw rekenhuur in 2014 minimaal € 222,18 en maximaal € 681,02? Dan is de kans aanwezig dat u recht hebt op het aanvragen van huurtoeslag. Indien pas aan het eind van het jaar blijkt dat u recht hebt op huurtoeslag, dan kunt u dat ook nog altijd achteraf aanvragen bij de Belastingdienst. Huurtoeslag 2014 aanvragen doet u hier.

Maximaal inkomen huurtoeslag 2014

De Belastingdienst heeft een aantal voorwaarden gesteld aan de huurtoeslag. Zo mag u bijvoorbeeld maximaal een bepaalt bedrag per jaar verdienen om het recht op huurtoeslag te behouden. Voor alleenstaanden is het maximaal te verdienen bedrag in 2014 €21.600, voor toeslagpartners is dit bedrag maximaal €29.325 in 2014.

Huurtoeslag aanvragen >>

Huurtoeslag 2014 aanvragen terugwerkende kracht

U kunt tot 1 september 2015 de huurtoeslag over 2014 alsnog aanvragen, bijvoorbeeld als achteraf blijkt dat u toch recht heeft op deze toeslag. Op het moment dat u de huurtoeslag met terugwerkende kracht aanvraagt, dan krijgt u het bedrag in één keer uitbetaald door de Belastingdienst.

Maximaal vermogen huurtoeslag 2014

Ongeacht of u alleenstaand bent of een toeslagpartner hebt, mag u maximaal een bedrag van €21.139 aan vermogen hebben. Indien uw vermogen boven dit bedrag ligt, dan moet u uw huurtoeslag stopzetten. Bij de huurtoeslag kunt u geen aanspraak maken op het heffingsvrije vermogen, dit is bij de zorgtoeslag wel het geval.

Huurtoeslag aanvragen >>

Maximaal vermogen AOW-leeftijd huurtoeslag

Voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt gelden er een aantal andere regels op het gebied van vermogen. U mag als AOW-gerechtigde namelijk een hoger bedrag aan vermogen hebben om het recht op huurtoeslag gewoon te behouden. Wij raden u aan om hier te berekenen of u in uw situatie recht heeft op het aanvragen van huurtoeslag in 2014.

Huurtoeslag 2014 aanvragen

Blijkt aan de hand van de bovenstaande voorwaarden dat u recht hebt op het aanvragen van huurtoeslag? Dan is het aan te raden om het ook daadwerkelijk aan te vragen! Het aanvragen van uw huurtoeslag kost slechts enkele minuten via de website van Huurtoeslag.nl. U kunt via dezelfde link ook met terugwerkende kracht huurtoeslag 2014 aanvragen.

Huurtoeslag aanvragen >>

 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Huurtoeslag.