Huurtoeslag berekenen

Heeft u een sociale huurwoning? Dan is de kans groot dat u recht hebt op het aanvragen van huurtoeslag. Niet voor iedereen die recht heeft op huurtoeslag is de hoogte hetzelfde, dit is namelijk van een aantal factoren afhankelijk. Een van de factoren die het zwaarst weegt is de hoogte van de maandelijkse huur. Hoe hoger uw huur is, des te meer huurtoeslag u ontvangt. Natuurlijk zit hier wel een maximum bedrag aan. Het kan voor u interessant zijn om te berekenen hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen. Het berekenen van uw huurtoeslag kan via Huurtoeslag.nl.

Het bedrag aan huurtoeslag dat u van de overheid kunt ontvangen kan oplopen tot wel €390 per maand. Het is daarom zeker de moeite waard om even te berekenen of u hier recht op hebt!

Huurtoeslag berekenen >>

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor huurtoeslag?

De Nederlandse Belastingdienst stelt een aantal eisen aan mensen die huurtoeslag aan willen vragen. Natuurlijk moet u minimaal 18 jaar oud zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben, maar uw te betalen huur moet ook voldoen aan het minimum- en maximumbedrag wat jaarlijks vastgesteld wordt door de overheid. Verder mag u ook niet teveel verdienen en ook het vermogen mag niet te hoog zijn.

Op het moment dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet, wat in de meeste gevallen wel het geval blijkt te zijn, dan kunt u huurtoeslag aanvragen bij de overheid.

De hoogte van de huurtoeslag berekenen

Het berekenen van de hoogte van de huurtoeslag kan erg handig zijn, u weet hierdoor precies welk bedrag u van de overheid ontvangt als tegemoetkoming in uw huurkosten. De hoogte is voornamelijk afhankelijk van de te betalen huur, het inkomen en tot slot het vermogen. Door een simpele berekening uit te voeren via Huurtoeslag.nl, ziet u direct waar u recht op hebt.

Huurtoeslag berekenen >>

Huurtoeslag berekenen & aanvragen

Wilt u zeker weten wat de hoogte van de huurtoeslag in uw persoonlijke situatie is? Bereken de hoogte van de huurtoeslag dan direct op Huurtoeslag.nl en vraag het daarna direct aan!

Huurtoeslag aanvragen >>

 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Huurtoeslag.