Huurtoeslag stopzetten

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw huurtoeslag te stoppen, de voornaamste reden is dat men de huurtoeslag stopt omdat men er geen recht meer op heeft. In de volgende gevallen moet u de huurtoeslag stopzetten:

- Uw inkomen is hoger geworden dan is toegestaan
- Uw vermogen is hoger geworden dan is toegestaan
- U gaat verhuizen naar het buitenland
- U zegt uw huurwoning op
- De maandelijkse huur wordt te hoog of te laag om recht op huurtoeslag te hebben
- U wilt geen huurtoeslag meer ontvangen

Het stopzetten van uw huurtoeslag doet u binnen enkele minuten via de website Huurtoeslag.nl. U hebt er op deze manier zelf geen omkijken naar.

Huurtoeslag stoppen >>

Waarom zet ik zelf mijn huurtoeslag stop?

U zet zelf uw huurtoeslag stop, omdat u wilt voorkomen dat u later de ontvangen huurtoeslag weer terug moet betalen aan de Belastingdienst. Op het moment dat u niet langer aan de voorwaarden voldoet, dan is het belangrijk om tijdig de huurtoeslag stop te zetten. Als aan het eind van het jaar blijkt dat u toch gewoon huurtoeslag zou kunnen ontvangen, dan kunt u dit alsnog met terugwerkende kracht aanvragen.

Huurtoeslag.nl - Binnen enkele minuten uw huurtoeslag stopgezet

Via Huurtoeslag.nl kunt u gemakkelijk binnen enkele minuten uw huurtoeslag stopzetten. Het team achter Huurtoeslag.nl zorgt ervoor dat uw huurtoeslag zo snel mogelijk wordt stopgezet, zonder dat u hier zelf omkijken naar hebt. U weet op deze manier zeker dat de huurtoeslag op een goede manier wordt stopgezet.

Naar Huurtoeslag.nl >>

Wanneer ontvang ik weer huurtoeslag als ik het stopzet?

U ontvangt pas weer huurtoeslag op het moment dat u dit opnieuw aanvraagt bij de Belastingdienst. U hoeft dus niet elk jaar opnieuw de huurtoeslag stop te zetten. Wilt u voorkomen dat u moet terugbetalen? Dan kunt u de toeslag ook altijd met terugwerkende kracht aanvragen.

Huurtoeslag aanvragen >>

 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Huurtoeslag.