Huurtoeslag wijzigingen doorgeven

Aan het eind van elk jaar ontvangt u van de Belastingdienst een nieuwe berekening voor het nieuwe jaar, ook wel een ‘voorschotbeschikking’ genoemd. Op deze voorschotbeschikking staat met welke dingen de Belastingdienst rekening heeft gehouden bij het berekenen van uw huurtoeslag. Op het moment dat u in 2014 bijvoorbeeld €18.000 hebt verdiend, dan zal de Belastingdienst dit bedrag voor 2015 ook opvoeren bij de voortschotbeschikking. Het is uw taak om wijzigingen door te geven in uw DigiD-omgeving, als u denkt dat u in het aankomende jaar meer of juist minder gaat verdienen. U kunt hiermee voorkomen dat u te weinig huurtoeslag ontvangt of juist huurtoeslag moet gaan terugbetalen.

U kunt de wijzigingen direct via Huurtoeslag.nl doorgeven!

Wijzingen doorgeven >>

Veranderingen in de financiële situatie

Op het moment dat er iets verandert in de financiële situatie, bijvoorbeeld de komst van een toeslagpartner, een hoger inkomen of een hoger vermogen, dan is het belangrijk om de Belastingdienst hiervan op de hoogte te brengen. Het kan namelijk zomaar zijn dat deze veranderingen invloed hebben op de hoogte van en/of het recht op huurtoeslag.

Rekeningnummer veranderen huurtoeslag

Ook simpele wijzigingen als het veranderen van een rekeningnummer moeten tijdig worden doorgegeven aan de Belastingdienst. Hierdoor voorkomt u dat u bedragen aan huurtoeslag misloopt. Het duurt ongeveer 2 weken voordat een wijziging van een rekeningnummer goed bij de Belastingdienst is verwerkt, geef dit dus tijdig door.

Naar Huurtoeslag.nl >>

Wanneer gaan de wijzigingen in?

Het duurt maximaal 24 uur voordat de wijzigingen zichtbaar zijn in uw DigiD-omgeving. Het kan tot maximale 2 weken duren voordat de wijzigingen ook goed bij de Belastingdienst zijn verwerkt. Geef wijzigingen tijdig door aan de Belastingdienst, zodat de gegevens altijd actueel zijn!

Huurtoeslag stopzetten

Voldoet u niet langer aan de voorwaarden voor de huurtoeslag? In dat geval is het belangrijk om de huurtoeslag tijdig stop te zetten. Het stopzetten van de huurtoeslag neemt slechts enkele minuten in beslag via Huurtoeslag.nl.

Huurtoeslag stopzetten >>

 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Huurtoeslag.